designer.
COVER.jpg

Relief House

The Relief House is occupied by three types of inhabitants; the residents, the guests, and the transients. The house is organized based on the hierarchy of the occupants; the core family’s space is surrounded by their guest who reside on the perimeter of the property. The idea of the boundary becomes an element of plasticity and shifts depending on how much interaction between the occupants is necessary.

The Relief House challenges the Venice Beach vernacular of the multi-family home. Though its footprint is dense it gives all occupants access to outdoor courtyard spaces. The pressures of the community are expressed spatially and through its façade, allowing the public insight into the communal living.

Pratt Institute/ Critic: Lawrence Blough

urban plan.jpg
AXON SECTION2.jpg
PRECENT.jpg
CATALOGUE.jpg
FRONTN ELEVATION.jpg
BACK ELEVATION.jpg
PLAN0.jpg
PLAN1.jpg
SECTIONS.jpg
SECTIONS 2.jpg
section model.jpg
AXON SECTION1.jpg